photo eb1b08bb.png

30 iun. 2010

Paul Constantinescu


Paul Constantinescu (n. 30 iunie 1909, Ploieşti - d. 20 decembrie 1963, Bucureşti) a fost un compozitor român, membru corespondent (1963) al Academiei Române.
Studiile muzicale le-a început la Ploieşti în 1919, după care le-a continuat la Conservatorul din Bucureşti (1929-1933), având ca profesori pe Mihail Jora (armonie, compoziţie, contrapunct), Constantin Brăiloiu (Istoria muzicii), Dimitrie Cuclin (estetica muzicală). Din 1933 şi până în 1935 şi-a perfecţionat studiile muzicale la Viena cu Franz Schmidt, Joseph Marx (compoziţia).
A fost profesor de armonie, contrapunct şi compoziţie la Academia de muzică religioasă, apoi la Şcoala de muzică militară şi la Conservatorul din Bucureşti. Paul Constantinescu a avut o activitate multilaterală în calitate de violinist, dirijor, compozitor, profesor, 18 ani la rând fiind profesor de armonie la Conservatorul din Bucureşti. A întreprins culegeri de folclor, a susţinut prelegeri, conferinţe, emisiuni de radio şi televiziune. A fost consilier pentru secţia de cinematografie în Ministerul Propagandei Naţionale din Bucureşti şi la Radiodifuziunea română.
Întreaga sa creaţie arată orientarea spre valorificarea valenţelor folclorului şi ale melosului psaltic, bizantin. A compus practic în toate genurile muzicii clasice, de la operă la lied, de la balet la simfonie, de la muzică de film la oratoriu.




În calitate de compozitor, a abordat toate genurile: muzică de teatru, simfonică, vocal-simfonică, de cameră, muzică de film. Creaţiile sale pentru teatru au fost de la început remarcate. Este vorba despre operele O noapte furtunoasă şi Pană Lesnea Rusalim şi poemul coregrafic Nuntă în Carpaţi, care a primit premiul I la Concursul „George Enescu”. Dintre acestea, la Opera Naţională Bucureşti a fost prezentată în 1935 premiera absolută a operei O noapte furtunoasă, sub bagheta maestrului Ionel Perlea, creaţie repusă în scenă în 1951. Cea mai recentă montare a acestei opere la ONB a fost în stagiunea 1996-1997 (dirijor – Răsvan Cernat, regia – Cătălina Buzoianu, scenografia – Viorica Petrovici). De asemenea, în stagiunea 1971 – 1972 a fost prezentat în premieră absolută la Opera Naţională Bucureşti poemul coregrafic Nuntă în Carpaţi, sub bagheta dirijorului Cornel Trăilescu, coregrafia fiind semnată de Floria Capsali şi Mitiţă Dumitrescu, iar scenografia de Roland Laub.

Maestru emerit al Artei, Paul Constantinescu a consacrat, pe lângă muzica laică, şi mai multe pagini muzicii sacre, cum este Liturghia psaltică, care din păcate, nu au fost prea des interpretate în perioada comunistă, din motive lesne de înţeles. Acestea, însă, au avut parte de o primire călduroasă în străinătate, contribuind astfel la creşterea notorietăţii compozitorului în afara graniţelor ţării.



Într-o viaţă dedicată muzicii, meritele maestrului Paul Constantinescu au fost răsplătite prin numeroase premii, printre care şi cel al Academiei Române, în 1956 şi Diploma de onoare a Festivalului de la Karlovy-Vary (1959).




piano: Corneliu Gheorghiu

Muzică de teatru:
1935 – O Noapte furtunoasă, operă comică în 2 acte
1955 – Pana Lesnea Rusalim
1959 – Nuntă în Carpaţi, poem coregrafic

Muzică simfonică:
1930-1936 – Suita românească
1937 – Simfonieta
1944 - Simfonia a I-a
1946 – Variaţiuni libere asupra unei melodii bizantine din secolul XIII pentru violoncel şi orchestră
1952 – Concert pentru pian şi orchestră
1955 – Concertul pentru orchestra de coarde
1957 – Concert pentru vioară şi orchestră
1960 – Concert pentru harpă şi orchestră
1963 – Triplu concert pentru vioară, violoncel, pian şi orchestră
1963 - Simfonia ploieşteană

Muzică vocal-simfonică:
1936 – Ryga Crypto şi Lapona Enigel
1943 – Patimile şi Învierea Domnului, oratorio bizantin de Paşti
1947 – Naşterea Domnului, oratoriu bizantin de Crăciun

Muzică de cameră:
1929 – Două studii în stil bizantin, pentru vioară, violă şi violoncel
1943 – Sonatina bizantină pentru violă sau violoncel solo
1947 – Concert pentru cvartet de coarde
1950 – Baladă haiducească pentru violoncel şi pian

Muzică pentru pian:
1951 – Trei piese pentru pian
1957 – Toco-Toccatina
Muzică corală:
1952 – Mioriţa, poem coral

Muzică vocală:
numeroase lieduri, pe versuri de Eminescu, Coşbuc, Goga, Şt. O. Iosif, Cicerone Theodorescu etc.

Muzică de film:
1952 – O noapte furtunoasă
1956 – Moara cu noroc
O scrisoare pierdută

Dj Crom - trap de cal

Marea premiera din Las Vegas, Cirque du Soleil tribut pentru Beatles

2006
Marea premiera Love




Marea premiera din Las Vegas, Cirque du Soleil tribut pentru Beatles, cu o durată de o oră şi jumătate. " Love " este un montaj-mix de 130 de melodii  Beatles. Sir Paul McCartney şi Ringo Starr la fel ca şi văduvele lui John Lennon şi George Harrison, Yoko Ono si Olivia Harrison, se numără printre celebrităţile prezente la Mirage din Las Vegas (Nevada) pentru premiera mondiala a "Love", noul brand Cirque du Soleil celebreaza mostenirea muzicala a Beatles.









 
Rares Orzata este unul dintre protagonistii show-ului "Beatles Love" din Las Vegas.
Fostul gimnast Rares Orzata a avut ocazia sa-i cunoasca pe ultimii doi membri in viata ai celebrei trupe de muzica Beatles, Sir Paul McCartney si Ringo Star. Acrobat in cadrul spectacolului de circ "Love", Rares a fost felicitat de cei doi cintareti in emisiunea "Larry King Show", difuzata in direct de postul CNN, pentru performanta sa din spectacolul dedicat grupului Beatles.
Spectacolul "Love", care s-a jucat de cinci ori pe saptamina la Mirage Casino din Las Vegas, este unul dintre cele mai scumpe din istoria trupei Cirque du Soleil, numai drepturile de autor pentru folosirea melodiilor interpretate de Beatles costind aproximativ 300 de milioane de dolari.Fost campion mondial de juniori la bara fixa si vicecampion continental la Bremen, Rares Orzata s-a retras din activitatea competitionala in 2002, optind pentru o cariera in circ. 

Joe Henderson

2001
Deces  Joe Henderson



Joe Henderson (4.24.1937-6.30.2001) a fost un cantaret american de jazz, tenor si saxofonist . Într-o cariera care se intinde mai mult de patruzeci de ani Henderson a cantat cu mulţi dintre cantaretii americani importanti.El a câştigat trei premii Grammy pe parcursul carierei sale şi a produs 27 albume. A murit la 64 de ani.



Născut04.24.1937
OrigineLima, Ohio , SUA
Decedat06.30.2001 (cu vârste între 64)
GenuriSoul-jazz-ului Mainstream jazz Hard bp Post-bop Fusion jazz
Ani de activitate1960 - 1997

Joe Henderson & Herbie Hancock - Lush Life

June 18, 1993. From the 40th anniversary of the Newport Jazz Festival, held in a tent on the lawn of the White House.


Chet Atkins

2001 
Moartea lui Chet Atkins



Chet Atkins, chitaristul născut 06.20.1924, a înregistrat peste 100 de albume
El a câştigat 14 premii Grammy 1968-1997 
El a fost ales pentru Hall of Fame în 1973 















Nume naştereChester Burton Atkins
Cunoscut sub numele deDl Chitara Tara Gentleman
Născut20 iun 1924 
Luttrell, TennesseeSUA
Decedat06.30.2001 (cu vârste între 77) Nashville, Tennessee, SUA
Genuricountry ,clasică ,folk , jazz
OcupaţiiMuzician ,compozitor,producător
InstrumenteChitară
Ani de activitate1942-2001




Chester Burton Atkins (6.20.1924-6.30.2001), mai bine cunoscut  Chet Atkins, a fost un american chitarist şi producător muzical care a creat, împreună cu Owen Bradley , lmuzica country stilul cunoscut sub numele de sunet Nashville.
Stilul său, inspirat de Merle Travis , Django Reinhardt , Barnes George şi Paul Les , au adus admiratori in interiorul şi în afara scenei, atât în Statele Unite şi pe plan internaţional. Atkins produce înregistrări pentru Perry Como , Presley Elvis , Everly Brothers , Eddy Arnold , Don Gibson , Jim Reeves , Jerry Reed , Skeeter Davis , Connie Smith , Waylon Jennings şi alţii.
Printre multe onoruri, Atkins a primit 14 premii Grammy , precum şi Lifetime Achievement Award Grammy , nouă Country Music Association instrumentist de premii Anului, şi a fost inaugurat în muzica country Hall of Fame şi Muzeul .

Florenţa Ballard


Florenţa Glenda Ballard Chapman (06/30/1943-02/22/1976), poreclit "Flo" si "Blondie", a fost o  cântăreaţa americanca  şi unul dintre fondatorii originali al grupului Motown Supremes .
In primii ani, membrii Supremes (numit iniţial "The Primettes) s-au bucurat de o distribuţie, în general, democratica in a  conduce  melodiile. Cu toate acestea, prin 1966, Ballard şi Mary Wilson au început să se simtă ignorate în grup pentru ca Diana Ross incepuse o carieră individuala. Nemulţumirea  a dus pe Ballard  spre depresie şi alcoolism, factorii care au cântărit greu în decizia de concediere, în iulie 1967. 
După o încercare nereuşită la o cariera solo in 1960, Ballard a petrecut o mare parte din ultimii cinci ani din viaţă în sărăcie relativă. Până la mijlocul anilor 1970, se părea că Ballard a recâştigat controlul asupra sănătăţii sale mentale şi emoţionale - face aparitii publice, face interviuri prezentate în articole de ziar, ea a cumpărat o casă nouă.. În această perioadă, Ballard, de asemenea, a inceput sa primeasca tratament pentru alcoolism  şi s-a împăcat cu soţul Tommy Chapman. Ea a început să fie efectata din nou în 1975.
În 1976, Ballard a murit de stop cardiac, la vârsta de treizeci şi doi de ani. lasand in urma trei orfani.  Moartea ei a fost numita "una dintre cele mai mari tragedii rock".


Ziua invatatorului ~ cea mai veche sarbatoare laica la romani


Ortodocşii români sărbătoresc în fiecare an, la 30 iunie, "Soborul Sfinţilor 12 Apostoli". De când au apărut primele şcoli în spaţiul românesc învăţătorii şi mai apoi toate cadrele didactice care învaţă copiii au sărbătorit în 30 iunie Ziua Învăţătorului.

30 iunie a fost aleasă şi ca dată de "naştere" a Asociaţiei Generale a Învăţătorilor din România, fiindcă în chiar 30 iunie 1927 Tribunalul Ilfov a autentificat statutul acestei asociaţii prin care se oficializa şi finaliza atunci manifestarea solidarităţii între cadrele didactice la nivelul României Mari - corolar al tradiţiei asociative învăţătoreşti, începută la 1869, în diferitele provincii în care exista şcoală românească. Mai mult, sediul din perioada interbelică a Asociaţiei Generale a Învăţătorilor din România a fost în Bucureşti pe chiar strada Sfinţii Apostoli la nr 14. 

Profesorii, educatoarele şi învăţătorii din România s-au simţit onoraţi să fie serbaţi şi felicitaţi de ziua apostolilor în fiecare an. Şi an de an, de chiar ziua apostolilor, li se aduce aminte că au cea mai nobilă misiune pentru care merită făcute orice sacrificii asumându-şi apostolatul. În 1923, la un congres al lor (anul acesta în 27-30 august, la Bucureşti vor avea al XXX-lea lor congres), învăţătorii au fost numiţi "cei bogaţi în lipsuri, în îndatoriri şi iubiri de moşie".

Nu cunoaştem altă sărbătoare care să fi dănuit la români în calendare atât timp. Ziua Învăţătorului a fost atât de împământenită încât şi regimul comunist a păstrat-o, la 30 iunie, trecând însă sub tăcere că în aceeaşi zi Biserica Ortodoxă Română are în calendar Soborul Sfinţilor 12 Apostoli, iar Biserica Română Unită cu Roma are în calendar "Adunarea celor 12 Sfinţi Apostoli". Sursa:http://www.ronduldesibiu.ro/















De Ziua Învăţătorului, tuturor cadrelor didactice, felicitări 
şi 
La Mulţi Ani! 



fleur

Antonio de la Gandara

1917
Moartea lui Antonio de la Gandara







Autoportret


Huile sur toile. 193 x 94 cm
Antonio de la Gandara a fost  un pictor francez, care a reprezentat strălucit pe pînzele lui, atmosfera si stari de Belle Epoque. El a fost, de asemenea, un pictor talentat de peisaj.
Antonio de la Gandara (1861-1917), pictor parizian, designer şi artist, a avut  talent sub influenţa unui tata spaniol din Mexic şi o mamă franceză si a fost educat în Anglia. În 1878 a fost admis la Arte Plastice, profesorul lui  simţind în el un maestru.






Pastel. 60 x 48 cm








Antonio de la Gandara a ilustrat mai multe cărţi literare, inclusiv  Danaids Camille Mauclair şi o ediţie rară a Liliecii de poetul Robert de Montesquiou.



Pierre Gautreau Doamna, 1898.

Luxemburg










Huile sur toile. 80 x 60 cm





Huile sur toile. 98 x 62 cm
Statue d'Apollon au jardin de Versailles


Huile sur toile. 66 x 52 cm

L'enlèvement d'Orythie au jardin des Tuileries






Statue de Diane chasseresse au Luxembourg


Mai multe pe : www.lagandara.fr site-ul pictorului

Tower Bridge din Londra

1894
Deschiderea Tower Bridge din Londra











Tower Bridge este un pod bascula, care se află pe Tamisa, la Southwark, lângă Turnul din Londra, unde a primit numele său. La momentul de construcţie  Tower Bridge a fost cel mai mare pod şi cea mai sofisticata bascula construita vreodată. Acest pod este celebru in toata lumea pentru cladirile sale foarte speciale: este alcătuit din două turnuri, o suspensie rigidă, deschiderea punţii la trecerea navelor şi cel mai mare summit-ul de o punte .








Deschiderea Tower Bridge
William Lionel Wyllie
Ulei pe panza
1894-1895

Clic pe avatar!

Album: Renaissance

Date: 11.10.2009
Size: 17 items (1969 items total)
Views: 2211

Album: Northern Renaissance

Date: 11.10.2009
Size: 11 items (1316 items total)
Views: 1851

Album: Mannerism

Date: 11.10.2009
Size: 11 items (951 items total)
Views: 1364

Album: Baroque

Date: 09.10.2009
Size: 46 items (3251 items total)
Views: 2418

Album: Rococo

Date: 11.10.2009
Size: 12 items (1401 items total)
Views: 1354

Album: Neoclassicism

Date: 11.10.2009
Size: 20 items (1173 items total)
Views: 2189

Album: Romanticism

Date: 11.10.2009
Size: 42 items (2788 items total)
Views: 1991

Album: Hudson River School

Date: 11.10.2009
Size: 21 items (2137 items total)
Views: 1563

Album: Academic Art

Date: 11.10.2009
Size: 72 items (2409 items total)
Views: 2914

Album: Pre-Raphaelite Brotherhood

Date: 09.10.2009
Size: 17 items (949 items total)
Views: 1752

Album: Victorian Classicism

Date: 09.10.2009
Size: 18 items (1135 items total)
Views: 1637

Album: Orientalism

Date: 09.10.2009
Size: 21 items (622 items total)
Views: 1749

Album: Realism

Date: 11.10.2009
Size: 84 items (5353 items total)
Views: 2107

Album: Barbizon School

Date: 09.10.2009
Size: 11 items (868 items total)
Views: 1370

Album: Impressionism

Date: 11.10.2009
Size: 80 items (9945 items total)
Views: 3024

Album: Post-Impressionism

Date: 11.10.2009
Size: 20 items (3320 items total)
Views: 2250

Album: Symbolism

Date: 11.10.2009
Size: 10 items (1002 items total)
Views: 1799

Album: Aestheticism

Date: 09.10.2009
Size: 3 items (320 items total)
Views: 1411

Album: Tonalism

Date: 09.10.2009
Size: 12 items (454 items total)
Views: 2031

Album: Western Art

Date: 09.10.2009
Size: 10 items (728 items total)
Views: 1203

Album: Naturalism

Date: 09.10.2009
Size: 12 items (876 items total)
Views: 1456

Album: Ashcan School

Date: 09.10.2009
Size: 5 items (611 items total)
Views: 750

Album: Expressionism

Date: 11.10.2009
Size: 13 items (2689 items total)
Views: 1080

Album: Art Nouveau

Date: 09.10.2009
Size: 12 items (2365 items total)
Views: 1211

Album: Fauvism

Date: 06.12.2009
Size: 3 items (218 items total)
Views: 505

Album: Cubism

Date: 17.12.2009
Size: 6 items (1018 items total)
Views: 458

Album: Futurism

Date: 28.01.2010
Size: 1 item (164 items total)
Views: 248

Album: Abstract Art

Date: 29.01.2010
Size: 1 item (159 items total)
Views: 260

Album: Surrealism

Date: 02.02.2010
Size: 1 item (228 items total)
Views: 119

Album: Abstract Expressionism

Date: 04.01.2010
Size: 2 items (138 items total)
Views: 471

Va multumesc pentru vizita!